Jeges kávé, te csodás!A fagyasztóláda mélyéről már akár decemberben is elővarázsolhatunk egy adag málnát a desszerthez, mehetünk télen nyaralni a tengerpartra, vagy nyúlhatunk a bronzos arcszínért a sminkes dobozba, de a jeges kávé, na az tényleg csak nyáron esik jól!
És ha nem egy kávéház árnyas teraszán rendeljük, hanem mi készítjük, akár még csavarhatunk is egyet rajta! Zárjuk a kávét jégkockákba és gyönyörködjünk benne, ahogyan az olvadozó kockák
csíkokat festenek a fehér tejbe...

Tovább a BISTRO-baAlmáskertek dicsérete

Nincs is jobb annál, mint egy halványodó fényű őszi napon útra kelni, és egy közeli almáskertben saját kézzel leszakítani a mosolygós gyümölcsök ezreiből a legmegfelelőbbet, azokat, amelyeket majd egy vacogós téli estén pitébe sütünk, cikkekre vágva a gyermekünk elé teszünk, hogy a játék hevében fél percre megállva elmajszolja, vagy rozmaring ágakkal tűzdelve a karácsonyi kacsa gyomrába töltünk.

Szép hagyomány ez, melyet érdemtelenül elfeledtek, s amit mi idén felelevenítettünk…

Tovább a SALON-ba

Amikor minden úgy jó, ahogy van…

Miért van az, hogy mindig elégedetlenek vagyunk azzal, amink van, ahol tartunk, akik vagyunk? Hogy a sikerek, nehezen elért eredmények vagy a szép percek felett gyorsan elsiklunk, hogy újabb célt tűzzünk ki? Hogy ami jó, az természetes, a többit meg addig hajtjuk, …

Van az úgy, hogy egy békés hétvégi napon, simogató napsugarak ölelésében úgy érzed, hogy éppen ott vagy, ahol lenned kell, és körülötted minden úgy van jól, ahogy van. Vibráló őszi színek, avarillat, egy kedves kutyus őszinte szeretete… Vedd észre a pillanatot, és hagyd, hogy egy kicsit lelassuljon a világ.

Mert pont ott vagy, ahol lenned kell, csak nem veszed észre.

Tovább a CHIC-be

Bruges

Hamarosan beköszönt a tél, és mi máris a meleg napsütésről álmodunk...
Lelkünknek így talán könnyebb elviselni a hideg napok közeledtét, kicsit előre szaladva az időben. Sőt, hogy még tovább könnyítsünk a tél sötét hónapjainak terhén, akár már most elkezdhetjük egy tavaszi kirándulás tervezését.

A rengeteg lehetséges úticél közül, mi most Bruges-be invitálunk Benneteket, ebbe a már-már nem is földi, romantikus kis mesevárosba.

Csordogáljatok velünk az óváros csatornáin, és szökjetek meg az ablakot csapkodó, hűvös őszből.

Tovább a ROUTE-ba

Dolce vita - ínycsiklandó mini palacsinták édes cseresznyeszósszal

A palacsinta mindig jó ötlet: lehet ínyenc reggeli lusta vasárnap reggeleken, kellemes desszert egy könnyű ebéd után, vendégváró finomság egy délutáni kávé mellé, vagy friss gyümölccsel körítve biztos sikert ígérő vacsora a gyerekek tányérján. Akárhogy is, egy új palacsinta-recept mindig jól jön. Nyári verzióként próbáljátok ki ezt a könnyű, levegős tésztát, süssetek belőle kis körlapokat és a dolce vita jegyében öntsétek nyakon cseresznye-szósszal, aztán nyomjatok a tetejébe egy nagy gombóc vanília fagyit…

Tovább a recepthez