Karácsonyi desszert

Ha túléltük a családi vacsorát és teleettük magunkat bejglivel és mézes keksszel, de mégis valami édességre vágyunk, ez a torta a karácsonyi menüsor tökéletes kiegészítője lehet, egy cseppnyi narancs aromát csempészve a fahéj illatú ünnepekbe.

Egy finom gyömbértea mellé fogyasztva a szoba melegéből szemlélt hóeséses délután még teljesebbé válik majd...

Tovább a receptért

A téli Mecsek

Az egyre cudarabb időjárás csodás természeti jelenségeket hoz létre, ám a rohanó mindennapokban sokszor elsikkadunk ezek felett, és csak a csípős hideget érzékeljük. A Mecsekben tett téli kirándulás alkalmat adott számunkra hogy lelassítsunk, és tüzetesebben szemügyre vegyük a bennünket körülvevő téli tájat és annak apró csodáit.

Ebből a szemlélődésből született fotók közül válogattunk most párat, melyet ide kattintva tölthettek le háttérképnek.
 

Süssünk, süssünk valamit!

Tudjátok mi a legjobb ezekben a szürke, csípős novemberi napokban? 
Természetesen az, hogy ideálisak a sütéshez! Előveszed a fakanalat, masnit kötsz a kötényeden és máris kezdődhet a varázslat...A sütőből áradó meleg fény és kellemes illatok betöltik a konyhát és felmelegítik a szívedet is.

A bevált receptek mellett, amikhez újra és újra visszanyúlunk, jól jön néha egy kis változatosság, ezért nézünk mi is időről időre újabbak után. Csokoládés receptekkel egyébként is hálás feladat kísérletezni, hiszen az eredmény garantáltan mindig elfogy…

Így lesz ez ezzel a mandulalisztből készült krémes csokoládétortával is.
Próbáljátok ki!

Októberi emlék

Amióta ezt a blogot vezetjük, az lebeg a szemünk előtt, hogy összegyűjtsünk, megörökítsünk és megmutassunk minden szépséget, ami minket körülvesz. Néha könnyen megy, néha keresni kell.
Ezen az októberi vasárnapon, a közeli erdőben tett rövid sétánk alatt a természet annyi szemkápráztatóan gyönyörű pillanattal ajándékozott meg minket, hogy az egyetlen képsorozatban el sem fér, így két részletben mutatjuk majd meg.

Itt az első, egy CHIC bejegyzés. Mi imádjuk. 

Egészséges reggeli a rohanós reggelekre: mézes müzliszelet

Ha nehezen megy a felkelés, vagy csak egyszerűen annyi a teendőd, hogy nem jut idő a reggelire, akkor ez a mézes müzli szelet a tökéletes megoldás számodra! Egy adag elkészítésével egy hétre biztosíthatsz magadnak egészéges harapnivalót, amit akár a munkahelyedre menet is elrágcsálhatsz.

Persze nem csak reggelire ajánljuk: az energiadús szeleteket papírba csomagolva csak dobjátok be a táskátokba, és fogyasszátok bármikor, ha megéheztek.

A receptért tovább a BISTRO-ba