Picture1_20per.png
Picture2_20per.png
Kriszti.jpg

Azt mondod, Jacques Studio, azt mondom, kreativitás, teremtés, bátorság és feltárulkozás.

KREATIVITÁS. Ez az első dolog, ami eszembe jut, mint mindent átható mozgatóerő, alappillér és cél.
A Studio egy játszótér, ahol szabadjára engedjük a képzeletünket és az inspirációkból táplálkozva valami újat alkotunk. 
Alkotás. Az érzés, amikor valami a személyiségünk legmélyéről előtörni kíván, egy mindent elsöprő erő, ami alakot akar ölteni, ki akar szakadni a materialitásba.
Mindig is ott mocorgott bennem. Megnyilvánult számos formában. Ott volt a rajzolás, majd jött a versírás és a festés. Aztán persze a fotózás, ami mindig is jelen volt az életemben, de csak pár évvel ezelőtt teljesedett ki a kapcsolatunk, és azóta is tart a szerelem. De ezzel nem értem be. 2 éve viszonyom van az ételekkel – imádok sütni, főzni (és persze enni és etetni). Az alkotó tevékenység így hát mindenben ott rejlik, mindent átsző. És nekem ez jó. Boldogsággal, elégedettséggel tölt el, s ha fáradtan hátradőlök az általam létrehívott dolgot szemlélve, melegség tölti el szívem. Vagy az elégedetlen buzgóság, törekvés a tökéletesre, ami tovább sodor az alkotásban.
Ez a TEREMTÉS élménye.
Önmagunkat teremtjük meg, érzéseinket, élményeinket öntjük formába, lényünk egy darabját helyezzük önmagunkon kívülre, hogy aztán még jobban szemügyre vehessük, csiszolgassuk, és a végeredményt megoszthassuk másokkal is.
És itt jön a képbe a BÁTORSÁG.
Mert nagy bátorságra van szükség, hisz önmagunkat tesszük kockára minden alkalommal, amikor ily módon feltárjuk a bennünk rejlő világokat. A siker ígérete mellett ott a bukás veszélye, s mégis újra és újra megtesszük: alkotunk a saját kedvünkre vagy mások örömére, hajt bennünket  a szépség utáni vágy.

A Studio: a változatos világ minket érő benyomásaiból születő inspirációs szoba.
A vezérelv: részletek és összhatás.
A formáló erők: érzések, élmények, hangulatok.
Az irány: válogatás.
A hozzám tartozó témák: BISTRO és a ROUTE.
Az álom munka: gasztroturista.
Enni és utazni – két dolog, amit szenvedélyesen szeretek az életben. A főzés, az evés és az utazás felfedező utak. Az első kettő az ízek világába, utóbbi pedig a világok ízeibe kalauzol el bennünket.
Kalandozzunk hát együtt és főzzünk ki egy jó kis utazást új élményekkel fűszerezve és felejthetetlen emlékekkel édesítve minden pillanatát.

Gyertek, nézzetek körül bátran, érezzétek magatokat otthon és térjetek vissza hozzánk új élmények után kutatva!

Ha hagyod magad, elsodor a lendület…

Lelkesedni nagyon jó! A Jacques Studio egy olyan ötlet, amibe elsőre beleszerettünk, talán mert tudat alatt már mindketten régóta dédelgettük… hisz az alkotásnál jobb érzés kevés van a Földön!  Kutatunk, gyűjtünk, szerkesztünk, vágunk, varrunk, utazunk, főzünk, kóstolunk, fotózunk – és közben minden érzékünkkel figyeljük a világot magunk körül. Nyitott szemmel nézünk körül, mélyebben szívjuk be a levegőt… talán jobban éljük az életet… Én ezért szeretem a Jacques Studiot! 

Színek, formák, textúrák bűvöletében élve a kreatív alkotás mindig is hozzá tartozott az életemhez. 

Az alkotó energiát úgy képzelem el, mint egy friss, bővizű, kristálytiszta forrást, ami olyan erős, hogy mindig utat tör magának. Valahogy így bukkant fel nálam a lakberendezésben, majd a ruhatervezésben, de ott van minden saját készítésű ajándékban, kézzel írt levélben, szépen elrendezett virágcsokorban, vagy a csomagolópapírral borított könyvek fedelében… A vágyódás a szépre elemi ösztön, amit megtagadni nem, de fejleszteni lehet. Alkotóként és szemlélőként is a folytonos fejlődésre törekszem, ami úgy tesz mássá, hogy közben ugyanaz maradok. 

Mi az, ami állandó? Genetikailag belém kódolt könyvszeretet, ami erősebb lesz minden alkalommal, amikor beszívom a festék illatát… Örökség, tradíció, ami meleg biztonsággal ölel körül. Szenvedélyes vonzódás a régi porcelánokhoz, ódon tárgyakhoz, vintage ruhákhoz. Gyűjtőszenvedély, amivel általános iskolás korom óta a Burda magazin minden számát megveszem és őrzöm. A vágyódás az érintetlen természetbe és a megnyugvás, ami ott elönt. Hegyek, víz és végtelen kék ég. Ezüst és borostyán. Pünkösdi rózsa, hortenzia. Türkiz, smaragd, fehér. Sütőtök, rukkola, konyakos meggy, marcipán. És persze a változás…

A CHIC és SALON rovatok „gazdasszonyaként” az otthon-design és a divat-stílus világában leszek vendéglátód, ha kíváncsi vagy a stílusra Jacques szemüvegén át. A saját tervezésű ruhák, kiegészítők és tárgyak mellett a blog hasábjain igyekszem minél több szépséget megmutatni ebből a világból és átadni az alkotó lendületet, ami minket előre visz. Amire számíthatsz: apró részletek, finom hangulatok, magával ragadó egyediség és örök klasszikusok… Tervezőként és „műkedvelő szakmabeliként” elmesélem, bennünket mi gyönyörködtet, honnan merítünk inspirációt - és megmutatom mit alkottunk a Jacques Studioban! 

Mi inspirál legközelebb? Ha követsz minket, kiderül!


E-mail: jacquesstudio.zsk@gmail.com
RSS link: https://jacquesstudio.squarespace.com/jacquesstudio=rss 

Jacques Studio

Egyelőre a stúdió bennünk van, avagy rögtönzött formában fizikailag mindig ott testesül meg, ahol épp dolgozunk (értsd: valamelyikünk lakásában, udvarán, a parkban stb.)

Reméljük, a jövőben lesz lehetőségünk, hogy kialakítsunk egy munkahelyet, ahol a képzeletünkben manifesztálódó képeket életre hívhatjuk, és megmutathatjuk Neked is, kedves Olvasó!